USTAD Siyaset ve Strateji Konuşmaları Başladı

Mardin merkezli düşünce kuruluşu USTAD, bölge illerinde partner kuruluşlarla “Siyaset ve Strateji Konuşmaları” Programı başlattı..

İlki Diyarbakır’da gerçekleştirilen ve ana temasını “Barış ve Çatışma: Gündemi Birlikte Okumak” konusunun oluşturduğu Siyaset ve Strateji Konuşmalarının ev sahipliğini Özgürder yaptı.

Moderatörlüğünü ve Diyarbakır organizasyonunu Ortadoğu Çözüm Platformu sözcüsü ve Milat gazetesi yazarı  Ahmet Ay ile USTAD yönetim kurulu üyesi ve Kadim Akedemi Başkanı Doç.Dr. İbrahim Özcoşar’ın yaptığı ve medya temsilcilerinin, akademisyenlerin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin bir araya geldiği konuşmalar, demokratik toplumlarda karşılaşılabilecek olası uyuşmazlıklar ve sivil toplumun bu uyuşmazlıkların çözümündeki etkisini tartışmayı amaçlamaktadır.

USTAD Başkan yardımcısı Mehmet Timurağaoğlu tarafından yapılan açıklamada temel amacı, coğrafyamızda yaşanan gelişmelerle ilgili söyleyecek sözü olanların doğrudan karşılaşmasını sağlamak olan bu faaliyetlerin her ay ayrı bir ilde güncel bir konuda devam edeceği belirtildi.